VANHEMMILLE

Partiotoiminta on harrastus myös ryhmien johtajille, jotka pyörittävät toimintaa vapaaehtoisesti ja oman opiskelunsa tai työnsä ohella. Jotta toiminta pyörisi ongelmitta, sinun panoksesi vanhempana on ensiarvoisen tärkeä. Mitä se tarkoittaa:

  • Huolehdi, että lapsesi tiedot ovat ajan tasalla partion jäsenrekisteri Kuksassa. Useimpiin partiotapahtumiin ilmoittaudutaan Kuksan kautta. 
  • Huolehdi, että lapsesi tulee partioon sään ja kaikenlaisen tekemisen kestävissä kamppeissa. Partiossa ulkoillaan lähes joka kerta ja sisätiloissakin saamme usein aikaiseksi monenlaista sotkua. 
  • Varmista, että ryhmäsi johtajalla on tieto lapsesi mahdollisista sairauksista, allergioista tai erityistarpeista. 
  • Muista, etteivät johtajamme välttämättä ole kasvatusalan ammattilaisia. Jos lapsesi tarvitsee henkilökohtaista tukea koulussa, hän todennäköisesti tarvitsee sitä myös partiossa – oletko valmis tulemaan tueksi koloiltaan?
  • Auta ja mahdollista, mutta anna lapsellesi vastuuta: älä pakkaa vaikkapa retkireppua lapsesi puolesta, vaan anna lapsesi pakata ja seuraa itse vierestä. Itse pakatusta repusta tavarat löytyvät sitten kun niitä tarvitsee.
  • Keskustele myös kotona käyttäytymissäännöistä harrastuksissa. 

Vanhemmat ovat tervetulleita lippukunnan toimintaan myös muilla tavoin. Retkille ja tapahtumiin tarvitaan usein kyytejä, valvojia, kokkeja ja muita apukäsiä. Tämän lisäksi vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita ryhmänjohtajan tehtäviin, vaikka omaa partiotaustaa ei olisikaan. Järjestämme vuosittain myös tapahtumia ja retkiä, joihin koko perhe voi osallistua.

Ryhtyisitkö kannatusjäseneksi?

Kannatusjäseneksi liittymällä tuet lippukunnan toimintaa ja kerrot olevasi partiohengessä mukana. Kannatusjäsenen vuosimaksu on 25 euroa. Katso miten kannatusjäseneksi liitytään.