MITÄ PARTIOSSA TEHDÄÄN?

Partio on maailman suurin nuorisoliike, johon kuuluu noin 45 miljoonaa partiolaista yli 200 maassa. Tutustu partiotoimintaan Suomen Partiolaisten verkkosivuilla.

Viikottaiset kokoontumiset

Partiossa kokoonnutaan viikoittain 1,5 tuntia kestävään koloiltaan oman ryhmän kanssa. Koloilloissa tehdään oman ikäkauden ohjelmaan kuuluvia tehtäviä, joissa opitaan luonto- ja retkitaitoja, kädentaitoja, ryhmässä toimimista, luovuutta, toimeliaisuutta ja vastuun kantamista – ja samalla pidetään hauskaa! Taidot ja tehtävät kasvavat vähitellen iän myötä. 

Retkiä ja leirejä

Partioon kuuluvat retket, leirit ja partiotaitokilpailut. Lippukunnallamme on tavallisesti joka vuosi muutaman yön kestävä kesäleiri ja talvileiri. Lisäksi syysretki johonkin lähialueen luonnonpuistoon kuuluu perinteisiimme. Jokainen ryhmä järjestää myös omia retkiään, esimerkiksi päiväretkiä lähiluonnossa tai yöretkiä lippukunnan partiomajalla Reponiemessä. 

Osallistumme myös partiopiirin järjestämiin ja valtakunnallisiin tapahtumiin. Partiotaitokisoja järjestetään keväisin ja syksyisin partiopiirin alueella.

Yhteistyötä taustayhteisön kanssa

Partio on kaikille avoin harrastus kieleen, uskontoon ja taustaan katsomatta. Lippukuntamme toimintaa tukee Liperin evankelisluterilainen seurakunta, jolta saamme muun muassa kokoontumistilat käyttöömme. Teemme yhteistyötä seurakunnan kanssa esimerkiksi itsenäisyyspäivänä, jolloin Liperissä partiolaiset hoitavat kynttilöiden sytyttämisen sankarihaudoille.

Teemme yhteistyötä myös Liperin kunnan kanssa, joka tukee toimintaamme järjestö- ja näkyvyysavustuksilla. Yhteistyössä Liperin kunnan kanssa olemme laatineet retkipaikkaesittelyjä, joihin pääsee tutustumaan retkiblogissamme.