PARTIOASU JA MERKIT

Viralliseen partioasuun kuuluvat partiohuivi, partiopaita ja sen kanssa käytettävät siistit housut tai hame ja siistit kengät. Partioasu ja siihen kuuluvat merkit vaihtelevat ikäkausittain.

Partiohuivi kuuluu kaikkiin partiotapahtumiin. Partiopaitaa käytetään useimmiten juhlavammissa tilaisuuksissa. Sudenpentupusero on mukava vaate koloilloissakin.

Liperin Kokkoveikkojen partiopaidan väri on sininen. Partiopaitoja voi ostaa Scandinavian Outdoor -verkkokaupasta, etsiä nettikirppareilta tai ostaa/myydä lippukunnan partiokirpparilla. Sudenpentupuseroksi käy myös muu sininen, yksivärinen paita tai lippukuntahuppari, joita tilaamme yhteistilauksina muutaman vuoden välein.

Lippukunnan aloitusmaksuun kuuluvat huivi, osmonsolmu, lupausmerkki ja kaikkien ikäkausien suoritusmerkit. Muut partioasuun kuuluvat merkit jokainen hankkii itse, ja niitä myydään mm. lippukunnan yhteisissä tilaisuuksissa sekä Scandinavian Outdoor -verkkokaupassa. 

Ohjeet merkkien sijoitteluun:

Katso kaikki puku- ja merkkiohjeet sekä ansiomerkkien käyttöohjeet Suomen Partiolaisten verkkosivuilta.

Lippukuntatunnus vasemmassa hihassa

Partioasun vasemmassa hihassa merkit sijoittuvat samalla tavalla kaikissa ikäluokissa. Alla olevasta kuvasta näet, miten lippukuntatunnus sijoitetaan. 

Partiolainen saa toisen lupausmerkin antaessaan partiolupauksen. Toisen lupausmerkin voi halutessaan hankkia itse. Tyttöjen lupausmerkissä on apila, poikien lupausmerkissä partiolilja.

Partiomerkit partioasun oikeassa hihassa