TOIMINTARYHMÄT

Partiossa on tekemistä kaiken ikäisille. Tällä hetkellä ryhmiä toimii Ylämyllyllä ja Viinijärvellä. Uusia ryhmiä voidaan perustaa, jos löydämme ryhmänjohtajia. Kiinnostaisiko sinua vetää partiota? Ota yhteyttä!

Perhepartio vauvasta vaariin

Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhepartio kokoontuu kerran kuukaudessa, usein retkeillään Ylämyllyllä tai lähiseudulla. Lue lisää Perhepartio-sivulta.

Sudenpennut 7–9-v.

7–9-vuotiaita partiolaisia kutsutaan sudenpennuiksi ja heidän ryhmäänsä laumaksi. Laumassa on yleensä 8–12 lasta ja heitä ohjaa aikuinen, jota kutsutaan akelaksi. Viikoittaisissa kokouksissaan sudenpennut oppivat monipuolisen tekemisen kautta erilaisia taitoja ja suorittavat jälki-merkkejä.

Ylämylly: tiistaisin klo 18.00–19.30 Ylämyllyn seurakuntatalolla

 • Otsot, akelana Susanna Muikku, apunaan Maija Varis
 • Karhut, akelana Salla Rask, apunaan Sara Alm

Viinijärvi:

 • Ei ryhmiä syksyllä 2023. Toiminta on mahdollista aloittaa uudestaan, jos johtajia löytyy.

Seikkailijat 10–12-v.

10–12-vuotiaita partiolaisia kutsutaan seikkailijoiksi ja heidän ryhmäänsä vartioksi. Vartioissa on noin 4–6 seikkailijaa. Vartiot muodostavat yhdessä joukkueen. Vartiota ohjaa aikuinen tai vaeltajaikäinen nuori, jota kutsutaan sammoksi. Seikkailijoiden ohjelma koostuu ilmansuunnista, joissa he opettelevat partion perustaitoja, osallistuvat partiotaitokisoihin ja retkeilevät.

Ylämylly:

 • Seikkailijajoukkue Pedot torstaisin klo 18–19.30 Ylämyllyn seurakuntatalo. Sampona Sonja Alm

Viinijärvi

Ei ryhmiä syksyllä 2023. Toiminta on mahdollista aloittaa uudestaan, jos johtajia löytyy.

Tarpojat 12–15-v.

12–15-vuotiaat partiolaiset ovat tarpojia. Tarpojaryhmää kutsutaan vartioksi. Tarpojien toiminnassa korostuu yhdessä tekeminen, kehittyminen ja elämykset sekä johtamistaitojen harjoittelu. Tarpojavartion johtajan tukena toimii aikuinen luotsi.

Ylämylly:

 • Tarpojavartiot (2007-2011 -syntyneet), torstaisin klo 17.00-18.30 Ylämyllyn seurakuntatalo. Luotsina Sonja Alm.
 • Supikoirat (2009-syntyneet), tiistaisin klo 16.00-17.30 Ylämyllyn seurakuntatalo. Luotsina Hanna Rokkila

Viinijärvi:

 • Random Capyparat (2010 syntyneet) , torstaisin klo 17.30–19.00 kylätila Vinkkari. Luotsina Susanna Prokkola.

Samoajat 15–17-v.

15–17-vuotiaita partiolaisia kutsutaan samoajiksi. Samoajien tukena on aikuinen johtaja, luotsi, joka suunnittelee toimintaa yhdessä samoajien kanssa.

Ylämylly:

 • Siika-vartio, tiistaisin klo 17.30-19.00 Ylämyllyn seurakuntatalo, luotsina Hanna Rokkila
 • Kiirunat ja Kanahaukat toimintaa erikseen sovitun aikataulun mukaan mahdollisen ryhmänjohtamisen lisäksi, luotsina Hanna Rokkila

Vaeltajat 18–22-v.

18–22-vuotiaat partiolaiset ovat vaeltajia. Vaeltajien toiminnan painopisteenä on henkilökohtainen kasvu ja yhä vastuullisempiin tehtäviin siirtyminen.

 • Kokkoveikoilla ei toistaiseksi ole omaa toimintaryhmää vaeltajaikäisille.

Sisupartio

Sisupartiolaisia ovat partiolaiset, jotka tarvitsevat erityistä tukea partiossa vamman, pitkäaikaissairauden tai muun ominaisuuden takia. Sisutoiminnassa on ohjaajia enemmän kuin muissa ryhmissä ja siellä tarvitaan aikuisen tukea. Partio-ohjelmaa sovelletaan osanottajien tarpeiden mukaan. 

Sisuvartio Ketut yhteistyössä Honkalammen päivätoiminnan kanssa.

Aikuiset 23-v. alkaen

Aikuiset toimivat partiossa yleensä ryhmänjohtajina, muissa vastuutehtävissä tai tärkeinä apujoukkoina retkillä ja leireillä. Liperin Kokkoveikoissa toimii myös aikuispartio-ryhmä, joka kokoontuu pääasiassa retkeilyn merkeissä kerran kuukaudessa. Lue lisää siitä, mitä partio tarjoaa aikuisille!

 • Aikuispartioryhmä Liito-oravat, johtajat Johanna Tiilikainen ja Sonja Alm